Terug

Binnen welke terijn moet de verzekering de schadevergooeding uitbetalen?

Kris

autoschade veroorzaakt op het werk. Collega laat een vracht tegen mijn auto vallen. papieren worden door beide partijen icorrect ngevuld en bezorgt aan de betrokken verzekeringen. Ik heb dus recht op een schadevergoeding en wacht kieropt al bijna 4 maanden. binnen welke termijn moet de verzekering mij de schadevergoeding uitbetalen en wat als de verzekering die termijn niet respecteerd?


1 Antwoord

Antwoord van Elise De Puysseleyr

Beste,

U neemt best contact op uw verzekeringsmakelaar of eigen rechtsbijstandsverzekeraar. Zij zullen contact opnemen met de verzekeraar van tegenpartij en helpen bij de begroting van uw schadevergoeding.

Indien de verzekeraar van tegenpartij niet reageert, kan er worden overgegaan tot dagvaarding. De kosten van dagvaarding en van een advocat zijn gedekt door uw rechtsbijstandsverzekeraar.

Een termijn voor uitbetaling van een schadevergoeding door de verzekering bestaat er niet echt. Dit zal afhangen van dossier tot dossier. 

Indien u niet beschikt over een rechtsbijstandsverzekeraar, zal u zelf uw claim kenbaar moeten maken aan de verzekeraar van tegenpartij.

U beschikt hiervoor over een termijn van 5 jaar, te rekenen vanaf de datum van het schadegeval.

Mvg,

Elise De Puysseleyr

Advocaat