Terug

Co-ouderschap kan ik nog in beroep gaan?

Vanessa

Hallo, Mijn ex en ik zijn gescheiden sinds juni 2009. De 2 kindjes, 4 en 7 jaar, zijn tijdens de week bij mij en om de 2 weken het weekend bij hun papa. We wonen meer dan 20 km uit elkaar. Nu wil hij opeens co-ouderschap, heel zeker om de alimentatie niet meer te moeten betalen. We zijn naar de rechtbank geweest en ik verwacht ieder moment de uitspraak. Ik vrees dat die uitspraak niet in mijn voordeel zal zijn aangezien de procureur al voor het co-ouderschap had gekozen, de rechter hield het in beraad. Stel dat het co-ouderschap nu doorgaat. Wanneer gaat dit dan in? Hoe wordt alles dan geregeld? Kan ik nog in beroep gaan en hoeveel gaat dit mij kosten? Moet ik de kosten van de rechtszaak die nu gepasseerd zijn ook betalen, of zijn die voor mijn ex aangezien hij naar de rechtbank is gestapt? Kunt u mij helpen? Ik wil absoluut mijn kindjes niet kwijt en ik merk nu al dat hij begint over van alles moeilijk te doen omdat hij ook denkt dat hij gewonnen heeft. Met vriendelijke groet, Vanessa


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste,

 

Het vonnis zal bepalen wanneer de gewijzigde omgangsregeling een aanvang neemt. Normaal gezien zal dit vanaf datum vonnis, of korte tijd erna zijn.

 

Er is in dergelijke zaken altijd de mogelijkheid om hoger beroep aan te tekenen indien het vonnis in eerste aanleg wordt gewezen. 

 

Bij familiale aangelegenheden worden de rechtsplegingsvergoedingen vaak omgeslagen (zodat u deze niet hoeft te betalen, maar er zelf ook geen ontvangt). De rechter beslist. 

 

De kosten voor een hoger beroep zijn:

 

- het rolrecht (een beperkte som om de zaak in graad van beroep te laten inleiden)

- de kosten van uw eigen advocaat

- eventueel de rechtsplegingsvergoeding van de tegenpartij indien u in graad van beroep in het ongelijk wordt gesteld