Terug

Hoe kan ik aan een advocaat geraken?

Benny

Geachte, 

Ik heb een vraag i.v.m een echtscheiding. Ik en mijn vrouw gaan scheiden, ze is al een maand weg en heeft ook al nieuwe relatie waar ze ook verblijft. Nu is mijn vraag heb ik recht op een prodeo advocaat of hoe het werkt om een advocaat te vinden aangezien ik onder collectieve schuldbemiddeling zit?

Vriendelijke groeten. 


1 Antwoord

Antwoord van Advocaat Kim Dirckx

Beste,

Of u al dan niet recht hebt op een pro-Deoadvocaat, hangt van uw inkomsten af. 

De inkomstengrenzen vindt u terug op de volgende website: https://www.advocaat.be/DipladWebsite/media/DipladMediaLibrary/Documenten/Pro%20Deo/Inkomensgrenzen-juridische-tweedelijnsbijstand-vanaf-1-maart-2022.pdf .

U kan rechtstreeks een aanvraag indienen bij het Bureau Juridische Bijstand (BJB) het dichtste bij uw woonplaats. Indien u in aanmerking komt voor pro Deo, zal het BJB u een advocaat toewijzen.

Een andere mogelijkheid is dat u een advocaat raadpleegt, en dat deze namens u een pro Deo aanvraag indient bij het BJB. Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd zal deze advocaat door het BJB worden aangesteld.

Bij de pro Deo aanvraag dienen een aantal stukken te worden gevoegd, waaronder een attest van uw schuldbemiddelaar. Het aanvraagformulier en de lijst van bij te voegen stukken kan u hier terugvinden: https://www.advocaat.be/een-advocaat-raadplegen/wat-kost-een-advocaat/pro-deo .