Terug

Mag een verkoper van een woning de verwarming eruit halen?

Inge

Wij kochten (tekenden enkel de compromis) een woning waar 2 houtkachels instaan als verwarming. Nu blijkt dat de huurders (= deel van de familie die de woning verkoopt) de 2 houtkachels verkopen en wij een woning zullen hebben zonder verwarming. Anders is er niets van verwarming voorzien. In de compromis is niet vermeld dat ze eruit mogen, noch dat ze moeten blijven. De huurders beweren dat ze ons zeiden dat ze die kachels eruit zouden halen, maar dit is niet waar. Dus ons woord tegen dat van hun. De akte zal rond eind november, begin december geschreven worden. Wij zouden graag in de winter de woning kunnen verwarmen.
Wat kunnen we hieraan doen zodat we toch verwarming hebben in die woning. Kan dit zomaar? Kunnen we een schadevergoeding eisen of de prijs naar beneden halen?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Vooraleer een correct antwoord te kunnen formuleren dient de beschrijving van de woning in de compromis te worden nagekeken. Ofwel is deze opgesteld door een notaris of vastgoedmakelaar. Zij dienen u hier bij te staan teneinde het statuut te bepalen van de kachels. Eveneens dient rekening gehouden te worden met de onroerend wording van de kachels wegens, zijnde "onroerend wording" door incorporatie. Zijnde in mensentaal, goederen die onroerend worden, nu ze niet zonder beschadiging van de woning kunnen verwijderd worden.

 

Mvg