Terug

Mogen ze ongevraagd reclame tegen mijn zijgevel hangen?

Tanja


Enkele maanden geleden hebben ze ongevraagd een mega groot reclamebord tegen de zijgevel van mijn huis gehangen. Ik woon in een halve losbouw. Wij wonen hier al meer dan 20 jaar. Rechts van mijn huis is een oprit naar een bedrijvencomplex. Deze is enkele maanden geleden overgenomen. De nieuwe eigenaars hebben nu tegen mijn zijgevel een enorm reclame bord gehangen (zo'n doek). We zijn eens gaan informeren bij hun. Zij zeggen dat dit mag, aangezien het over een dubbele muur gaat. En die dubbele muur zou van hun zijn. Klopt dit? Indien zo, kunnen wij hier toch iets aan doen? Of een vergoeding voor vragen? De electriciteitsnet hebben ze nochtans aan de achterkant van ons huis gehangen.
Weet iemand raad?
Bedankt,
Tanja


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Geachte mevrouw,

In eerste instantie zal u dienen na te gaan of er daadwerkelijk een dubbele muur is.  Indien dit zichtbaar duidelikj is doet u best eens navraag bij uw notaris.  Zo er geen dubbele muur is kan geen reclame aan uw muur worden bevestigd, en kan u hen in gebreke stellen om de reclame weg te halen tenzij u zou verkiezen daartoe een overeenkomst af te sluiten.

In dit kader wil ik er u op wijzen dat er dan andere vragen rijzen, zoals aan wat soort weg uw woning grenst (gemeentelijk, provincie, ...) ten einde na te gaan of de aangebrachte reclame in overeenstemming is met de toepasselijke reglementen (hoogte, afstand van de weg, ...).

Met vriendelijke groeten,


Johan Van Renterghem
Advocaat
advocatenkantoor Van Renterghem