Terug

Ontvangen factuur zonder bewijsstukken

Lieve

Geachte,

Verleden maand hebben we een feestzaal gehuurd van een VZW (kleine vereniging), om ons trouwfeest te laten doorgaan. De huurprijs (opkuis inclusief) werd ons mondeling medegedeeld. De elektriciteit en gas zou opgenomen worden met ons bij aanvang en bij eind van het feest. Van de drank hebben we nooit een prijslijst gezien. Er werd niet gesproken over bijkomstige onkosten.

Nu komt dus de factuur thuis gestuurd, met de opgedronken dranken, de huurprijs, de elektriciteits-en gasprijs (zonder dat we dit samen hebben opgenomen zoals men had voorgesteld). 

Plus dat ze nog wat extra items hebben bijgevoegd op de factuur, namelijk 14 € huur van de fritketel, waar wij notabene onze eigen plantaardige frituurolie in hebben gedaan. En dan nog eens 48 € om de frituurketel op te kuisen, waar ze beweren 4 uur te hebben aan gewerkt (ze rekenen naar eigen zeggen ook het dierlijk frituurvet dat moet verwijderd worden van de vorige feestgangers, waarvoor we ook de elektriciteit moeten vergoeden). Toen ik maandag na de feest aan de zaal kwam was één van hun benoemde (gepensioneerde) leden de zaal aan het opkuisen, terwijl ze aan mij beweerden dat ze een kuisvrouw moesten aannemen en dat die moet betaald worden... Dus gaat er geld naar hun leden, terwijl dit toch niet mag in een VZW, of vergis ik me?

 

Kan dit zomaar? Het is een simpel factuur opgesteld op een blad met niet al te veel tralala. De maatschappelijke zetel is vermeld. Bedragen waar niet bijstaat of het excl of incl BTW is. Geen verkoopsvoorwaarden achteraan de factuur. Ze hebben zelf geen enkel bewijs op papier van een overeenkomst tussen ons.

 

Dank bij voorbaat voor uw antwoord.

Lieve


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Geachte,

 

U dient zo snel mogelijk de factuur te protesteren.

 

Dit betekent dat u voor uzelf een kopie maakt van de factuur en het orgineel terugzend met een begeleidend protestschrijven waarin u duidelijk aangaaft waarom u niet akkoord gaat.

 

Dit protest moet daarom literatuur zijn, maar het is wel aangewezen dat u per aangerekende post aangeeft waarom er te veel extra kosten aangerekend werden, of waarom en bepaalde kost onterecht wordt aangerekend.  U zorgt er tevens best voor dat u de nodige bewijzen verzamelt die uw protest kunne ondersteunen.

 

Uw protest kunt u per aangetekende post verzenden (zorg voor een kopie van de brief die u verstuurt!) met een afgifte- desgevallend ook een ontvangstbewijs.  U kan dit zelfs via fax of per e-mail versturen, zolang het maar schriftelijk is en er een bewijs van bestaat.

 

Ik hoop dat ik u hiermee van dienst kon zijn.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Johan Van Renterghem

Advocatenkantoor Van Renterghem