Terug

Waar mijn adres zetten?

Dimitri

Ik zal proberen mijn verhaal zo kort en bondig te omschrijven....

 

Vorig jaar ben ik naar Thailand verhuisd en heb daar niet gewerkt maar wel naar school geweest. Na 1 jaar ben ik nu terug naar Belgie verhuisd, maar aangezien ik geen of slecht contact heb met mijn vader en ook met mijn moeder, kan ik dus nergens terecht. Mijn nonkel heeft me uit noodzaak opgevangen maar ik mag mijn adres er niet zetten om priveredenen. We zijn samen naar het gemeentehuis geweest en deze sturen ons door naar het OCMW, die me kunnen helpen. Na de nodige papieren te hebben bezorgd aan hen, hebben ze mijn verzoek afgewezen...reden dat ik een verblijf heb bij mn nonkel. Dit is enkel uit noodzaak zodat ik niet op straat moet rondlopen.

 

Ik vraag toch maar enkel een referentieadres voor een korte periode zodat ik werk kan zoeken en iets kan gaan huren. Nu kan ik nergens werk krijgen omdat mijn adres nog steeds in Thailand is. Ben dan naar de arbeidsrechtbank geweest en moet weeral een maand wachten. Is dit nu echt nodig om zo behandeld te worden.... het enige dat ik wil is voor een korte periode een referentieadres zodat ik werk kan krijgen.

 

Mijn nonkel zegt dat als er een formulier zou bestaan dat gewettigd is en daarmee de de eventuele deurwaarders kan mee buiten houden die voor mij zouden kunnen komen, hij wel bereid is om mij bij hem zijn adres te laten zetten. Dus bestaat er zo een formulier waarmee we kunnen aantonen dat ik niets bezit en dat mijn nonkel niet hoeft te vrezen dat ze bij hem komen aankloppen voor mijn eventuele schulden.

 

Dank u


1 Antwoord

Antwoord van Mireille Decat

beste,

 

Jullie maken tussen jullie een document met beschrijving van de meubels in de woning van uw oom eventueel met foto's en facturen. Daarna gaan jullie dit registeren zodat het vast datum verkrijgt.

Bij een eventuele komst van een deurwaarder, kan u dan dat geregistreerde document tekenen.

Op deze manier is uw oom veilig voor eventuele schuldeisers van u.

 

Beste groeten,

 

Mireille Decat

Advocaat

0477/321601