Terug

Wat kan je doen aan geluidsoverlast veroorzaakt door je bovenbuur?

vic de meester

Beste,

ik woon in een ouder appartementsgebouw dat, toegegeven, niet bijster goed geisoleerd is.

Mijn bovenbuurvrouw loopt steeds met harde hakken op harde vloeren waardoor ik coninu een getik boven mijn hoofd hoor (vergelijk het met iemand die op hakken op straat loopt maar dan boven je hoofd).

Deze dame heeft duidelijk ook nogal een rusteloze natuur want ik hoor dit elke avond vanaf ik thuis kom (rond 18u) totdat zij gaat slapen (rond 21u), in het weekend de ganse dag door.

Rustig een boek lezen of een film kijken is in dergelijke situatie gewoon ondoenbaar, recent steld mijn dokter ook allerlei spierblokkages vast, ongetwijfeld veroorzaakt door de stress die deze situatie me oplevert.

Ik heb deze dame hier reeds 2x over aangesproken maar zij is totaal niet bereid om dit probleem te erkennen, laat staan er iets aan te doen. Ze zegt dat je dat er maar moet bijpakken wanneer je op een appartement woont.

Toen ik de wijkagent hierover aansprak zei die dat zij hier niets aan kunnen doen en voegde er laconiek aan toe dat ik misschien best zou verhuizen als ik hier zoveel last van heb.

Mijn vraag is duidelijk: valt hier iets aan te verhelpen?

Nu reeds dank voor een antwoord,

Vic


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Geachte,

Ter zake vrees ik dat er inderdaad geen juridische oplossing bestaat voor uw probleem en dat u een praktische oplossing dient te zoeken (geluidsisolatie, verhuizen, ...).

De geluidsoverlast was voorzienbaar (oud gebouw) en het is geen geluidsoverlast in de zin dat het te wijten is aan buitengewone oorzaken (feestje, nachtlawaai, ...) en eerder het gevolg van de normale bewoning door uw bovenbuur.

Met vriendelijke groeten,

Johan Van Renterghem

advocaat