Terug

Wat zijn mijn opties voor de feest locatie?

Rony

Goeiedag.

Begin 2020 werd besloten een familiefeest te geven voor een 30-tal personen - enkele kinderen inbegrepen - ter gelegenheid van mijn 75e verjaardag. Dit feest zou doorgaan in de loop van de maand mei 2020.

Na wat zoekwerk vonden we een zaal waar dit zou kunnen doorgaan. Verschillende opties werden besproken met de eigenaars en uiteindelijk kwamen we tot een akkoord en werd hen op 21 februari 2020 een voorschot betaald van 1.000 €. Een contract werd niet opgesteld. Wel zijn vverschilllende mails uitgewisseld.

Tot corona roet in het eten kwam gooien. Door de lockdown en andere beperkingen kon het feest niet doorgaan en nog steeds niet.

Ondertussen is mijn gezondheidstoestand er op achteruit gegaan. Van eind februari to eind april 2020 waren we in Tenerife en werden hartritmestoornissen vastgesteld waardoor ik verschillende keren naar het hospitaal moest voor onderzoeken. We namen contact met de uitbaters en die wisten ons te zeggen dat ze GEEN voorschotten terugbetalen. Ook weet niemand hoe lang het coronagevaar nog zal aanwezig zijn.  Wat zijn mijn opties?

 

Bedankt.

Rony Schollaert

GSM: 0478415041


1 Antwoord

Antwoord van HELAUT Jonas

Goeiedag, u dient de tegenpartij formeel in gebreke te stellen met eis tot terugstorting van het betaalde voorschot onder verwijzing naar de covid 19 crisis als overmachtsituatie (verbod om feest te laten doorgaan voor het gewenst aantal personen). mvg Jonas Helaut 0494/54.79.66