Terug

Wie zal de schade van ongeval bekostigen?

Vandelanotte Robert

Beste, Onlangs heb ik mijn voertuig uitgeleend aan iemand. Die iemand heeft een ongeval veroorzaakt onder invloed van alcohol. Twee wagens beschadigt en mijn wagen natuurlijk ook. Mijn vraag is nu wat en wie zal dit bekostigen? De wagen staat op mijn naam. In de hoop op een spoedige reactie, Alvast bedankt, Robert


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

 

Indien u een geldige verzekering heeft, zal  uw verzekeringsmaatschappij  de schade aan de twee voertuigen vergoeden. Uw bonus-malus zal wel verhogen.

 

Indien er in hoofde van de bestuurder van uw voertuig sprake is van dronkenschap (alcoholintoxicatie is niet voldoende) kan uw verzekeringsmaatschappij verhaal uitoefenen op die bestuurder (niet op u als eigenaar van het voertuig) en de bedragen die zij uitbetaalde terugvorderen van die bestuurder.

 

De schade aan uw voertuig zal niet door uw maatschappij vergoed worden, tenzij u een omniumverzekering heeft afgesloten.

 

U kunt uiteraard de schade aan uw voertuig verhalen op de persoon aan wie u uw voertuig heeft uitgeleend op basis van artikel 1382-1383 e.v. van het burgerlijk wetboek.